Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

DL - Kuljettajatutkinto

TAKAISIN KIRJAN ETUSIVULLE


DL e-Oppikirja - Kuljettajatutkinto


 

Kuljettajtutkinto henkillöauton ajokortille sisältää teoria- ja ajokokeen. Moottoripyörällä teoriakokeen ja ajokokeen lisäksi tulee suorittaa käsittelykoe. Mopolla ei ole liikenteessä ajettavaa ajokoetta, vain pelkkä käsittelykoe.

 


1. Teoriakoe

Kokeessa on 15 monivalinta kysymystä (max. 4 virhettä), 5 riskien tunnistamiseen (max. 1 virhe) ja välttämiseen liittyvää tehtävää ja 50 kuvatehtävää (max. 7 virhettä). Saat tiedon kokeen läpäisystä heti kokeen loputtua, mutta nykyään ohjelma ei kerro tietoa yksittäisistä virheistä.

Saat 30 minuuttia aikaa vastata kaikkiin kysymyksiin. Mikäli sinulla on lukihäiriö (vaaditaan todistus), tai oma kielesi on muu kuin suomi, ruotsi tai englanti, voit suorittaa kokeen suullisesti. Koe aika on tällöin 60 minuuttia ja voit käyttää tulkkia. Suullinen koe voi olla kalliimpi ja se tulee varata hyvissä ajoin puhelimitse Ajovarmalta. Normaalisiti teoria kokeen hinta on 35€.

KATSO VIDEO TEORIAKOKEESTA - http://www.autokouluespoo.info/dl/dltrafi03.htm

 

Ajokaista teoriakokeen harjoitteluohjelma

Voit ostaa Ajokaista harjoitteluohjelman edullisesti netistä. Ajokaista ohjelma vastaa oikeaa teoriakoetta ja sisältää myös henkilöauton ja mopon oppikirjan. Saat tunnukset sähköpostiisi muutaman päivän kuluessa tilauksesta.

Tilaa täältä: https://autokouluespoo.mycashflow.fi

 

 


2. Ajokoe

 

Henkilöauton ajokoe suoritetaan normaalin liikenteen seassa ja se sisältää normaaleita ajamiseen liittyviä asioita. Ajokokeen aika on 60 minuuttia ja varattaessa koetta Ajovarmalta näytetään nettisivulla mahdollinen maksimi aika 65 minuuttia. Ennen ajokoetta ajokokeen vastaanottaja kertoo kokeesta ja varmistaa henkilötiedot. Ajamista on kokeessa vähintään 45 minuuttia. Kokeen päätyttyä saat kuulla heti kokeen tuloksen. Palautteessa käydään läpi vain perusteet ja on ajo-opettajan on hyvä olla mukana kokeessa, jotta hän voi kertoa sinulle enemmän yksityiskohdista.

 

 

YLEISIÄ HYLKÄÄMISPERUSTEITA:

  • liikennevaloissa punaisia päin ajaminen
  • stop -merkin ohittaminen pysähtymättä
  • väärä ajovuoro väistämistilanteessa
  • väärä ryhmittyminen kääntyessä
  • kohtuuttoman pieni turvaväli muihin
  • ylinopeus (10km/h yli rajoituksen, liian suuri tilannenopeus tai toistuvaa ylinopeutta)
  • puutteellinen havainnointi kaistan vaihdossa
  • heikko kevyen liikenteen havainnointi

KATSO VIDEO AJOKOKEESTA

https://www.youtube.com/watch?v=ZXRyy8kL4UU